8x leuke en originele cadeauwinkels in Amersfoort

Wissel die grote winkelketens eens om voor een knus cadeauwinkel en support tegelijkertijd de Amersfoortse ondernemer. Bovendien staat het langsgaan van deze shops garant voor een ouderwets potje winkelen. Veel cadeauwinkels uit dit lijstje liggen dicht bij elkaar, da’s ook handig. Volg het lijstje in volgorde en je route met leuke cadeauwinkels in Amersfoort is uitgestippeld.

Credit: Blur Your Life

Meeks fave cadeauwinkels in Amersfoort

  • Blur

    Kom je hier alleen om even te neuzen, dan gaat er een cadeautje mee. Kom je hier voor een cadeau, dan trakteer je jezelf ook. Zo gaat dat als je langs concept store Blur gaat. Althans, bij mij dan. Je vindt hier namelijk al-tijd iets leuks. Is het niet een origineel kaartje, dan wel een homespray, shampoobar, notitieboekje of een set kaarsen.
    Mooierstraat 18, Amersfoort

  • Beer en Schaap

    Alles bij Beer en Schaap is zoet en schattig. Deze relatief nieuwe concept store heeft alleen maar mooie spullen. Van sokjes en overalls tot kindernachtlampjes en mombags. Hier slaag je gegarandeerd voor een (kids)cadeautje.

    Mooierstraat 19, Amersfoort

  • Spellenpoort

    Ben je op zoek naar een nieuw spel, dan moet je naar Spellenpoort. Deze winkel zit al in Amersfoort zo lang als ik me kan herinneren. Het is mijn go-to wanneer ik vrienden (of mezelf) trakteer op een nieuw spel en denk wat nu weer. Benoem je wensen en zij tippen je er op los. Altijd raak.
    Scherbierstraat 4, Amersfoort

  • Oldenhof

    Dit is een snoepwinkel voor elke foodie. Bij Oldenhof vind je werkelijk alles voor wat in, op en bij de keuken past. Denk aan servies, bakspullen, stoofpannen, kookboeken, tafellakens. You name it, zij hebben het. En in veel, heel veel, soorten en maten. 

    Langestraat 77, Amersfoort

  • Las Lunas 

    Iets van Las Lunas is altijd leuk om te geven (en ook zeer leuk om te krijgen). Deze boutique store heeft naast kleding ook veel sieraden, tassen en hoeden. En veel in boho stijl. 

    Krommestraat 20, Amersfoort

  • Tara
    Tara is een walhalla voor de spiritual minded en yogi’s. Bij binnenkomst ruik en zie je het gelijk. Hier moet je zijn voor wierook, (kristal)stenen, yogamatten, yogakussens, nog meer stenen en etherische oliën. 

    Krommestraat 29, Amersfoort

  • Hadaya

    Ik weet eigenlijk al jarenlang van deze winkel, maar ben er gek genoeg nooit eerder binnengestapt. Tot deze week. Het kleine winkeltje Hadaya bij de Hof staat bomvol schalen, Egyptische lampen, kommetjes en manden. Eksters zouden er jaloers op zijn. Alles is hier kleurrijk of glimt, of is het allebei. Origineler kan het niet.

    ​​Achter Het Oude Stadhuis 4, Amersfoort

  • Bierwinkel Hop

    Bier, bier en nog eens bier, en dat in een heel mooi oud pand midden in de stad. Bierwinkel Hop heeft de lekkerste en meer onbekende (speciaal)biertjes. Het zijn er ruim 600. En jawel, hier staat ook een selectie bieren van Amersfoortse brouwerijen tussen. 

    ​​Achter Het Oude Stadhuis 2, Amersfoort

Mist er een cadeauwinkel in dit lijstje? Tip mij!