9x Vegetarische en vegan restaurants in Amersfoort

Vegetarisch en vegan eten, waar doe je dat het best in Amersfoort? Als vegetariër weet ik hoe lastig het soms kan zijn om goede vega en vegan restaurants te vinden waar je écht lekkere en originele maaltjes kunt eten. Daarom heb ik een overzicht gemaakt met mijn favoriete restaurants voor vegetarisch en vegan eten in Amersfoort. Mist jouw favoriet? Laat dan een tip achter onderaan dit lijstje!

Dara

Dara

9x vegetarisch en vegan eten in Amersfoort

  • Het Lokaal
    Bij Het Lokaal werken ze met zo veel mogelijk, je raadt het al uit, lokale producten. Hier zijn alle gerechten in de basis vegan. Voor degenen die nooit kunnen kiezen - guilty! - er staat ook een proeverij op de kaart waarmee je alle gerecht kunt proeven. 

    Oliemolenhof 90, Amersfoort 

  • ‘t Bloemendaeltje

    Voor de fijnproevers. Bij ‘t Bloemendaeltje is de kaart in de basis vegetarisch. Veel is vegan of kan vegan gemaakt worden. Hier eet je bijzonder lekker meerdere gangen. Het is aan jou hoe uitgebreid je dat doet!

    Bloemendalsestraat 3, Amersfoort

  • Bindi Café 

    Bindi Café is het eerste vegan restaurant in Amersfoort. Zij weten precies hoe je vegan eten lekker én toegankelijk maakt. Hier wordt uitsluitend gewerkt met seizoensgebonden ingrediënten en dat proef je.

    Bergstraat 6, Amersfoort

  • Rozey

    Wat dacht je van een vegan en all you can eat combinatie? Een restaurant als deze had Amersfoort nog niet en daar ben ik toch een potje blij mee. Bij Rozey waan je je in een vegan walhalla waar je onbeperkt lekker en veel (de kaart is reuze!) kunt bestellen. En dat ook nog eens in een schitterend interieur wat je zo zou willen kopiëren-plakken naar je huis. 

    Kleine Koppel 6c, Amersfoort

  • Peter & Selie

    Peter & Selie is ideaal voor een gezelschap dat bestaat uit verschillende eetwensen. Voor zowel vega-, vis- als vleesliefhebbers staan hier lekkere dingen op het menu. Absoluut gaan voor de gevulde champignons! 

    Koestraat 9, Amersfoort

  • Mi Yao 

    Zeg je asian streetfood in een interieur vol paraplu’s, dan zeg je Mi Yao. Vanaf je stoel kijk je zo de kleine keuken in waar de lekkerste spring rolls, curries en dumplings worden bereid. 

    Krommestraat 41, Amersfoort

  • Dara 

    Dit Midden-Oosterse restaurant is geliefd bij menig Amersfoorter. En niet zonder reden. Bij Dara eet je veruit de lekkerste mezzes, waarvan veel vega of vegan is.  

    Grote Koppel 5, Amersfoort

  • Hana
    Fluffy hotcakes, bao buns of red velvet crinkles. Hana maakt het allemaal vegan voor je én presenteert het ook nog eens als kunstwerk op je bord. Het is bijna zonde om op te eten, maar het is nog meer zonde om het niet te doen haha.

    Leusderweg 112, Amersfoort

  • Streetfood bar

    Voor de snelle Thaise hap zit je bij de Streetfood bar goed. Veel gerechten zijn vegan of vegan te maken. De Pad Thai vind ik hier het allerlekkerst. Een to go’tje is trouwens ook mogelijk.
    Arnhemsestraat 26a, Amersfoort

Mist er een vegetarisch of vegan restaurant in dit lijstje? Tip mij!