14x Nieuwe Restaurants in Amersfoort

Ik hou van hotspots ontdekken. Het liefst probeer ik elke week wel een nieuw restaurant uit. Deze restaurants in Amersfoort openden recent hun deuren en zijn wellicht nog nieuw voor je. Heb je zin om iets nieuws te ontdekken? Probeer dan deze nieuwe restaurants in Amersfoort uit.

Restaurant Zuiver

Restaurant Zuiver

Deze restaurants zijn nieuw in Amersfoort

Parkhuis Amersfoort
Het nieuwe Stadspark Elisabeth Groen begint steeds meer een geheel te worden. Sinds afgelopen zomer hoort daar ook het Parkhuis bij. Dit restaurant gevestigd in het oude Ketelhuis dat niet lang geleden nog behoorde tot het Elisabeth ziekenhuis. 
Heiligenbergerweg 151, Amersfoort

Ninh Binh
Op de Hof heeft sindskort restaurant Ninh Binh zich gevestigd. Na Hilversum is het nu ook tijd om Amersfoort kennis te laten maken met alles dat de Vietnamese keuken te bieden heeft. Denk aan gyosa’s, poke bowls en dumplings. En dat allemaal onder leiding van een eigenaresse (en tevens chef-kok) met Vietnamese roots. Benieuwd wat je écht niet mag overslaan als je er gaat eten, lees dan hier mijn ervaring bij Ninh Binh.
Hof 23, Amersfoort

Ninh Binh

Rozey
Wat dacht je van een vegan en all you can eat combinatie? Een restaurant als deze had Amersfoort nog niet en daar ben ik toch een potje blij mee. Bij Rozey waan je je in een vegan walhalla waar je onbeperkt lekker en veel (de kaart is reuze!) kunt bestellen. En dat ook nog eens in een schitterend interieur wat je zo zou willen kopiëren-plakken naar je huis. 
Kleine Koppel 6c, Amersfoort

Restaurant Rozey nieuw in Amersfoort - Meek Faves

Rozey

Taco Rico
Taco Rico is de Mexicaanse buurman van Rozey. Hier moet je zijn voor je portie nacho’s met guacamole, bomvolle burrito’s of juist Taco’s befaamde taco’s. En dat allemaal in een kleurrijke setting. Elke dag van de week viert Taco zijn eigen feestje. Kom je bijvoorbeeld op Taco Tuesday of Fiesta Friday, dan krijg je net even wat meer voor minder. Win-win.
Kleine Koppel 6b, Amersfoort

Restaurant Taco Rico nieuw in Amersfoort - Meek Faves

Taco Rico

Proeflokaal Bregje
In hetzelfde rijtje vind je ook Proeflokaal Bregje. Een no nonsense restaurant met een voor ieder wat wils kaart. Of je nu vlees-, vis- of vega(n)liefhebber bent, elke eter kan hier z’n eigen driegangenmenu samenstellen. En ook nog eens budgetproof!
Kleine Koppel 6a, Amersfoort

Restaurant Proeflokaal Bregje nieuw in Amersfoort - Meek Faves

Proeflokaal Bregje

Marie
Nog niet zo lang geleden opende Marie, gevestigd in het voormalige La Montagne aan de Utrechtseweg. Na een renovatie van maanden is deze hotspot omgetoverd tot een moderne Franse go-to waar je voor lunch en diner terecht kunt. Alleen al voor het bizar mooie interieur wil je hier naartoe!
Utrechtseweg 76, Amersfoort

Pallas
Het nieuwe concept van de voormalige Griek Pallas Athene opende van de zomer haar deuren als Pallas. Het restaurant is na maanden verbouwen veranderd in een mooie wijnbar waar je vanaf koffietijd tot borrel kan blijven plakken. 
Hof 19, Amersfoort

Bombari
Afgelopen zomer opende Bombari. Misschien ken je ze al van de pizzaboot waar ze vorige zomer verse pizza’s bakten aan de Eem. Nu hebben ze een vaste stek vlakbij het centraal station waar je elke donderdag t/m zondag net-even-anders-belegde pizza’s kunt eten.
Stationsstraat 42, Amersfoort

Bombari

Bombari

De Professor
Aan de Hof is nog een nieuw restaurant geopend. De uit Apeldoorn overgevlogen Professor bevindt zich nu ook in Amersfoort. Fusion streetfood en cocktails in een mooi pand hartje stad. Hier kan je uitpakken met welgeteld 12 gangen.
Hof 16, Amersfoort

Anna’s Smaakatelier
Anna’s smaakatelier, waarvan Heel-Holland-Bakt-winnares Anna de eigenaresse is, is een koffiezaak meets patisserie meets lunchroom. Deze zomer geopend op een heel mooie locatie midden in de stad. Alles wat hier op de kaart staat, wil je proeven. Heel vervelend.
Grote Sint Jansstraat 4, Amersfoort

Deze restaurants zijn al wat langer open (maar wel in Corona-tijden gestart) en net zo leuk om te proberen: 

Peter & Selie 
Peter & Selie is ideaal voor een gezelschap dat bestaat uit verschillende eetwensen. Voor zowel vega-, vis- als vleesliefhebbers staan hier lekkere gerechten op het menu. Absoluut gaan voor de gevulde champignons. Die mag je hier niet missen.
Koestraat 9, Amersfoort

Peter & Selie

Peter & Selie

La Base Pizza 
Nog zo’n lekkere, nieuwe pizzaspot is La Base, vlakbij de mooie Kamperbinnenpoort. Lekker voor thuis op een vrijdagavond, maar ook heel leuk om naartoe te gaan. Ze zijn de eerste in Nederland met een elektrische oven en daar komen de lekkerste pizza’s uit. 
Zuidsingel 66, Amersfoort

B.A.S. Bites and Store
Bij BAS eet je in een tuinkas. Deze lunchzaak, waar je overigens op vrijdagavond ook kan dineren, ligt net buiten het centrum op industrieterrein De Isselt. Naast borrelen en cadeautjes scoren, kan je er ook een potje jeu de boules spelen.
Textielweg 15b, Amersfoort

Zuiver
Net op het randje van Amersfoort vind je Restaurant Zuiver, het “oudste” restaurant uit dit lijstje. Het is gelijk ook het enige restaurant waarvoor je een stukje moet omrijden of -fietsen. Maar dan kom je wel uit op een mooie plek in een bosrijke omgeving.
Vlooswijkseweg 1, Leusden

Mist er een nieuw restaurant? Tip mij!